iJarocin.pl reklamy
Rekrutacja 2023

ZSP2: szkoła z tradycją i uznaną marką na rynku edukacyjnym

2023-03-02 11:51:00

Wykwalifikowana kadra, bardzo dobra baza dydaktyczna, przyjazny klimat, bezpieczne otoczenie, współpracująca społeczność, wypracowane rozwiązania pracy z uczniami o specjalnych potrzebach edukacyjnych, dogodna lokalizacja w centrum miasta - jednym słowem Dwójka, czyli Zespół Szkół Ponadpodstawowych nr 2 w Krotoszynie! Czy to wszystko? Oczywiście, że nie!


Dwójka to szkoła z tradycją i uznaną marką na rynku edukacyjnym przygotowująca do dalszego kształcenia i wejścia na rynek pracy. Placówkę wyróżnia bardzo wysoka zdawalność egzaminów zewnętrznych. Szkoła aktywnie współpracuje z rodzicami, uczelniami wyższymi, zakładami pracy oraz innymi podmiotami wspierającymi szkołę w realizacji jej statutowych zadań. Dwójka wyposaża ucznia w gruntowną wiedzę, umiejętności myślenia twórczego, postawę otwartości i kreatywności. Młodzież realizuje swoje pasje oraz ma szanse na uzyskiwanie dodatkowych kwalifikacji.

Szkoła wprowadza innowacyjne rozwiązania pedagogiczne podnoszące jakość pracy.

 

W Ogólnopolskim Rankingu Szkół Ponadpodstawowych Perspektywy 2023, Technikum nr 2 w Krotoszynie zostało wyróżnione tytułem
„Brązowej Szkoły 2023”.

W rankingu maturalnym na niespełna 2 tysiące techników w Polsce, Technikum zajęło bardzo dobre 111 miejsce!

 

 

 TECHNIKUM 

 

  • Technik informatyk

Umiejętności: posługiwanie się systemami operacyjnymi, praca w sieciach, administrowanie systemami, programowanie i projektowanie.

Praca: firmy IT, banki, instytucje publiczne, punkty serwisowe oraz ośrodki obliczeniowe.

 

  • Technik programista

Umiejętności: pisanie programów komputerowych w wybranych językach programowania oraz nadzorowanie procesów ich wdrażania. Znajomość języków programowania np. C, C++, Java, Python, PHP, JavaScript.

Praca: działy informatyczne firm, agencje reklamowe, firmy programistyczne z sektora IT, start-upy, firmy projektujące oprogramowanie komputerowe oraz serwisy komputerowe.

 

 

  • Technik reklamy

Umiejętności: z zakresu grafiki komputerowej, reklamy, marketingu i public relations.

Praca: agencje reklamowe, biura ogłoszeń, studia graficzne, dźwiękowe i studia telewizyjne.

 

  • Technik ekonomista

Umiejętności: planowanie i prowadzenie działalności gospodarczej, pełnienie roli menadżera, prowadzenie rozliczeń finansowo-księgowych, prowadzenie spraw kadrowo-płacowych.

Praca: banki, urzędy, przedsiębiorstwa oraz własna działalność gospodarcza.

 

  • Technik żywienia i usług gastronomicznych

Umiejętności: planowanie i ocenianie żywienia, przygotowywanie potraw i napojów, produkcja wyrobów kulinarnych, organizowanie produkcji gastronomicznej.

Praca: restauracje, kawiarnie, stołówki, bary, catering oraz własna działalność gospodarcza.

 

 

  • Technik organizacji turystyki

Umiejętności: organizacja i obsługa imprez turystycznych, konferencji, kongresów, targów, planowanie i kalkulacja kosztów imprez i usług turystycznych, korzystanie ze specjalistycznych programów komputerowych stosowanych do obsługi ruchu turystycznego, prowadzenie sprzedaży i rozliczanie usług i imprez turystycznych, opracowywanie materiałów promocyjnych, informatorów i katalogów usług turystycznych.

Praca: biura podróży ,hotele, ośrodki wypoczynkowe, pilot wycieczek , rezydent.

 

  • Technik handlowiec

Umiejętności: organizowanie prac w zakresie przyjmowania dostaw oraz przygotowywania towarów do sprzedaży, wykonywanie prac związanych z obsługą klientów oraz realizacją transakcji kupna i sprzedaży, prowadzenie działań reklamowych i marketingowych, zarządzanie działalnością handlową przedsiębiorstwa.

Praca: małe i duże firmy handlowe, sklepy i hipermarkety, firmy produkcyjne i usługowe, przedstawiciel handlowy firmy, własna działalność gospodarcza

 

 

 BRANŻOWA SZKOŁA I STOPNIA 

 

  • Przetwórca mięsa

Umiejętności: dokonywanie rozbioru tusz zwierząt rzeźnych oraz wykrawanie mięsa, magazynowanie i przygotowywanie mięsa do dystrybucji, obsługiwanie maszyn i urządzeń stosowanych w przetwórstwie mięsa, magazynowanie i przygotowywania przetworów mięsnych i tłuszczowych do dystrybucji.

 

 Drzwi otwarte szkoły 
 1 kwietnia - godz. 10.00 

 

 

KSZTAŁCIMY LUDZI SUKCESU

 

Zespół Szkół Ponadpodstawowych nr 2 im. Karola F. Libelta

Plac Jana Pawła II 5, 63-700 Krotoszyn

tel.: 62 725 22 28

e-mail: sekretariat@zsp2-krotoszyn.pl

 

 

Źródło: *Artykuł sponsorowany



Czytaj również

ZSTO KROTOSZYN
POWIAT KROTOSZYŃSKI VADEMECUM
ZSP2 KROTOSZYN
ZSP1 KROTOSZYN
TECHNIKUM LEŚNE W MILICZU
zsp3 krotoszyn
ZSP KOŹMIN